Latest Post

svētdiena, 2011. gada 6. novembris

"Funny Face" jeb piedzīvojums modes pasaulē ar Audrey Hepburn




Atkal jau pie visa vainīgas kino vēstures lekcijas ;)Meklējot filmu, ko noskatīties priekš filmas analīzes,  atcerējos par "Creative Latvia" blogā ievietoto modes  filmu sarakstu, kas jāredz katram modi mīlošam cilvēkam (nākamā no saraksta būs "A Single Man"). Zināju, ka vēlos skatīties, ko skaistu un vizuāli baudāmu. Un lūk,1957. gada filma "Funny Face" ar Audrey Hepburn. 
 Iespaids nav vārdos aprakstāms, filma vienkārši jāredz, bet te pats galvenais: 

Hubert de Givenchy tērpi Audrey Parīzes fotosesijās īsts sapnis, ko papildina aktrises šarms. Dizainers  ar aktrisi sadarbojās kā dzīvē tā arī filmās kopš filmas "Sabrina"( 1954). Labu rakstu par Audrey var atrast septembra "Lilit". Kā izrādās pirmās zvaigžņu smaržas, kas tika radītas bija Givenchy aromāts tieši šai sievišķības pārpilnajai aktrisei. 



    Fotogrāfiju uzņemšanas momenti ir kā mazs maģisks mirklis , jo nezin kādu fotogrāfijas gala rezultātu parādīs.  
-->

Un kā gan bez Richard Avedon, un bez viņa fotogrāfijām žurnāla redakcijā pie sienas. Viņa veidotie filmas titri ir kā atsevišķš makslas darbs- fotogrāfijas un ilustrāciju apvienojums. 








Video mana favorīt dziesma, kas manuprāt vislabāk raksturo filmu, un ievada skatītāju filmas noskaņās. Viss notiek labākajās mūzikla tradīcijās. Rozā pasaule modes žurnāla redakcijā, ko papildina spilgti montāžas elementi.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru