Latest Post

ceturtdiena, 2013. gada 22. augusts

Māsas devās ceļā. Sabile. Kuldīga.



Kādā no  jūlija pēdējām dienām devos savā kārtējā šīs vasaras Latvijas izbraukumā. Šoreiz tas bija māsu izbrauciens. Cik gan reti ikdienā sanāk visām kopā apvienot savus plānus, darbus un izbaudīt trijatā vienu kārtīgu trīs māsu dienu. 
Astoņos no rītā, kad debesis bija apmākušās, solot tikai kopēju nosalšanu, apbruņojušās ar ellīgi garšīgajām Truly Party Animals končām un asajiem riekstiņiem, mūsu ceļš caur Rīgas sastrēgumu veda uz Sabili un Kuldīgu, lai paēstu mašīnas bagāžniekā, paspētu māsīgi pakašķēties un apmaldīties divās vietējās priedēs.

Sabile


Nezinu, kur gan citur, ja ne vietējās bodītēs var satikt tipiskākos un kolorītākos vietējos iedzīvotājus. 
Kā, piemēram, Sabiles humpalu bodē ienāk čigāniete un jautā pārdevējai "Jums Doļļče un Gabanna ir ?"un ko pārdevēja neapmulstot atbild, ka viss jau šujās- tos vien tirgo. Turpat, dažus soļus tālāk, rūpniecības preču veikals "Dīva".Šķiet padomājuši, lai katra sieviete tīrot māju tiešām sajustos kā Dīva ar lielo burtu. 



Kuldīga
Aizķēra un tā pamatīgi. Ieliņas, balkoni, pagalmi, verandas...šo sarakstu varētu turpināt šķiet bezgalīgi. Katrs stūrītis likās kā maza ainiņa no grāmatas.Ne jau no vienas konkrētas, bet sajūtu līmenī. Sajustos kā pilntiesīga  ķīniešu tūriste, kas fotogrāfē katru ielas stabu. 
Aizbraucu. Ieraudzīju. Sajutu. Iemīlējos. 





"Kafenīte"un tās ziedošie galdiņi, krēsli ar tās mutē kūstošajām vafelēm. Interjers pārdomāts līdz pēdējam. Gaidot vafeles, ar čillīgu mūziku fonā, varēja visu sīki un smalki nopētīt, un nebija ilgi jāpēta, lai saprastu, ka mazajā kafē platībā ir ielikta visa saimnices sirds un smaids. 





Viens no sirsnīgākajiem un "dziļākajiem"pieminekļiem, kas redzēts- Suitu sievas. Vienkārši un patiesi. 


2 komentāri:

  1. Brauciens bija fantastisks un atkārtošanas vērts:))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Biežāk jāpārvar sava aizņemtība un citi īsti neeksistējoši šķēršļi:)

      Dzēst