Latest Post

trešdiena, 2016. gada 8. jūnijs

Mazdārziņš Cēsu dzīvoklī bez balkona

Grozies kā gribi, bet pavasaris nāk ar nepārvaramu vēlmi pēc  stādīšanas, pārstādīšanas un citiem apzaļumošanas darbiem. Un tam visam komplektā nāk arī vienkārši liderīgas  un bezmērķīgas pastaigas pa  Cēsu tirgu, kur sestdienu, svētdienu rītos ir vesela ziedu tirgotāju  parāde. 


Pat dzīvoklis bez balkona vai lodžijas neattur no tā vieglā pavasarīgā sapņa par saviem krāsainiem augu podiņiem, kas, smuki sakārtoti uz palodzes.
Tāpēc, lai aug lieli un diži baziliki, smaržīgas piparmētras un ziedošas puķes. Kamēr vēl nav tas izsapņotais balkons, lai viss zeļ un plaukst tepat, salikti kastēs, saulainās dienās atverot logu plašāk, lai saules gaisma pietiek gan man, gan jaunajiem virtuves palodzes iemītniekiem.
Jo, kas gan ir labāks par piparmētru tēju, tepat no savas palodzes.


Cēsu dārzniecība.  Ar daudzām siltumnīcām, kur nevar saprast uz kuru pusi skatīties un kur acis likt. Piparmētru pods bija viena rīta gājiena attālumā, kad svarīgāk likās nevis paspēt uz darbu, bet gan ātrāk tikt pie šī smaržojošā poda. Un šī ir liela atbildība, jo katru dienu tiek pieprasīts savs uzmanības mirklis- ūdens un vēlreiz ūdens. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru