Latest Post

pirmdiena, 2012. gada 23. janvāris

Lasot grāmatas pa skaisto!


Lasot grāmatas svarīga ir ne tikai tās izlasīšana, bet arī kā to izdara! Bija laiks, kad grāmatzīmes likās vecmodīguma iemiesojums, un, ka grāmatu var aizvērt ielokot grāmatas  lapai stūrīti. Tagad vairs tādas pārestības savām grāmatām nenodaru. Tāpēc šoreiz stāsts par grāmatzīmēm. 


Šī ir mana īpašākā grāmatzīme. Mazā māsas meita pati uzfilcēja un  uzdāvināja man vārda dienā. 


Mammas veikums, kad viņa vēl  nodarbojās ar aušanas lietām. Maza būdama nevarēju saprast kā ko tādu var dabūt gatavu, jo tas sastāv no daudz smalkiem diegiem, un vēl raksta izveidošana. 


Grāmatzīmes vietā noder arī dažādas kartītes, kurām citu pielietojumu grūti atrast. Šī melnbaltā ir no Latgalītes tirgus. Pēc vidusskolas kopā ar klasesbiedreni braucu uz atvērtajām durvju dienām Kultūras akadēmijā. Atpakaļ gājām ar kājām, un tieši pa ceļam sanāca Latgalīte, kurā klasesbiedrene kā reiz gribēja  iegriezties. Nezinu kāpēc, bet nopirku šo kartīti, un tā man tagad kā piemiņa no šīs vietas. 


Sarkans šķidrums, kas it kā izlijis uz mīļākās grāmatas. Pieļauju, ka varētu paiet laiks līdz pie tādas grāmatzīmes pierod. Pieejama www.designboom.com. Japāņu dizainera veikums sarkanā, baltā un melnā krāsā. 


Trīs tematiskās kategorijas- arhitektūra, meži un savvaļa. Tā var vienā grāmatā atzīmēt vairākas svarīgas nodaļas. 




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru